keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Laakereilla (tai niitten takia) lepäilyä.

Istun vanhempieni terassilla lämpimän kesäaamun kunniaksi naputtamassa blogia eli ihan rehellisesti sanottuna olen rennosti. Harvinainen tilanne. Lapsi nukkuu papan sängyssä ja minä en tee mitään. Muutenhan en toki tässä tilanteessa olisi, mutta olen jumissa täällä. Toin eilen autoni isän laitettavaksi ja työkalujen vuoksi tuli viivästysongelmia. Tilannetta jouduttaakseen isäni alkoi laittamaan pyörän laakeria hivenen rajummin paikoilleen, mutta sepä menikin sitten tuhannen päreiksi. Nyt isäni sitten on hakemassa laakeria naapurikunnasta ja minä vain odottelen. Tuleepahan minunkin rentouduttua.

Ristiäiset ovat kolmen päivän päästä. Kakut on tilattu ja paikka käyty katsomassa. Papinkin juttusilla kävimme ja vieraat on kutsuttu. Löysin itselleni vaatteetkin omasta kaapistani vaikken siihen etukäteen uskonutkaan. Enää pitäisi käydä kaupassa ostamassa kaikki "kuivat" tuotteet, tilata kukat sekä pistää mies kokeilemaan pukuaan. Meinasin jo alkaa stressaamaan ristiäisistä, mutta totesin sen olevan turhaa. Vähänhän tuossa enää on tehtävää ja muistettavaa ja jos jotain unohtuu, niin en usko siihenkään tämän maailman kaatuvan.

Justiina oli eilen ihan mahdoton. Läksin isäni kanssa purkamaan autoa ja jätin tytön äidilleni siksi aikaa. Tyttö ei malttanut nukkua juuri minkään vertaa ja kiukutteli vaan mummolleen koko ajan. Sama meno jatkui sittenkin, kun minä tulin sisälle. Justiina ei suostunut antamaan unelle valtaa vaan kiukutteli koko ajan väsymyksen takia. Oli tietysti taas erilainen päivä, kun kävimme kirkkoherran luona, seurakuntakodilla, piti viihdyttää mummoa ja olla vieraskorea; vähempikin sitä kai voimia vie. Väsymyksissään tyttö alkoi sitten itkemään ihan hirmuna. Kuulinkin vasta nyt ensimmäistä kertaa Justiinan itkevän ihan kunnolla (ja tämä kunnolla olikin nyt sitten tosi kunnolla, kun vaikutti että lapsi ehkä tukehtuu omaan huutoonsa). Toivottavasti ei tule tavaksi.¨

Juhannuskin oli ja meni. Siskoni perhe oli meillä ja vietettiin oikein rento viikonloppu. Tuli syötyä hyvin ja himppasen juotuakin. Säähän oli taas perinteistä mallia, mutta sempä vuoksi olikin hyvä olla kotiterasilla istumassa kaikkien mukavuuksien äärellä. Meidän tyttö vietti juhannuksensa pääosin nukkumalla ja siskoni tyttö höpötti meille päättömiä ja oli kaikessa mukana; niinhän sitä pienenä pitääkin. Sunnuntaina myös vanhempamme kävivät meillä äimistelemässä ja syömässä. Juhannus oli vallan mainio, mutta ihan erilainen kuin ennen; ehkä se oli aikuisten ihmisten juhannus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti