torstai 1. huhtikuuta 2010

Voi elämän kävyt!

Ompas oudot olot. Valtavan hyväntuuliset ja helpottuneet ja iloiset ja keväiset, mutta samalla ärsyttää niin maan perhanasti.

Iloistuttaa kovin tämä kevät. Valon voima saa minuun suunnattomasti lisäviraa ja hyvää mieltä. Haluiaisin tosi ulkoilemaan, mutta tällä viikolla en ole ehtinyt töiden vuoksi. Lähes pimeän aikaan olen töihin mennyt ja iltahämärissä kotiutunut. Mutta kyllä sitä vielä ehtii.

Helpotuttaa se, että minulle tehdyissä veri- ja pissanäytteissä ei ollut missään mitään vikaa. Olen viime aikoina kipeillyt aika paljon ja kuumeessa pissatessa koskee selkään, niin olin huolissani munuaisistani. Mutta kaikki arvot ovat hyvät. Samalla selvisi, ettei vielä tarvitse kolesterolistakaan huolestua, vaikka välillä syönkin aika raskaasti. Siis kaikki ison ja pienen verenkuvan arvot olivat hyviä.

Sain ajan ihan oikealle gynegologille tämän endometrioosini kanssa. Hoitaa kaiketi ultraäänen siinä ja varmaan saan lähetteen jatkotutkimuksiinkin vähän rivakammin kuin tk:lta. Kyllähän se lähes 100€ rahapussia keventää, mutta asia on kuitenkin mielestäni tärkeä. Ei tarvitsisi kuin pari viikoka malttaa pysyä pöksyissään, kun saisi nyt jotain tietoja tästä tilasta.

Ja sitten tämä ärsytyksen kohde. Elintarvikealalla alkaa työtaistelut TES-neuvotteluiden sotaisuuden vuoksi. Tänään alkaa ylityökielto, eli ei yli kahdeksaa päivätuntia, ei yli 40 viikkotuntia. Osastonjohtajammehan on vähän kuin välikädessä meidän ja johtajiston välissä, eli hänen ei tarvitsisi siis otatea koko asiaan. Hänellä kun on ollut tapana teettää meillä ylitöitä, niin nyt saamme sitten jatkuvaa propagandaa tyyliin "se on omasta päästä se ylitöitten tekeminen" "Nyt kun te ette jousta, niin ei minunkaan tarvitse" "Ei ketään rikkurina pidetä vaikka ylitöitä tekisikin". Jos joka työntekijä ottaisi tuollaisen asenteen, niin miten liitto voisi saada vaateensa läpi? Osastonjohtajamme on ottanut lähes henkilökohtaisena hyökkäyksenä sen ettemme tee yli 8 tuntia päivässä. Sempä vuoksi emme saa sitten tehdä vajaitakaan päiviä vaikka hommat loppuisivat kesken päivän. Eli tämän aprillipäivän ja kiirastorstain kunniaksi istunkin sitten työmaalla iltakahdeksaan asti vaikka hommat loppuisivat jo neljältä. Enkä aio alkaa kaakeleita pesemään. Alkuviikon olemme painaneet niska limassa 10-12 tunnin päiviä ennakkokostoksi nyt alkavasta ylityökiellosta. On tämä taas niin reilua.

Sen takia tilanne johti työtaisteluun, kun elintarvikealan työnantajapuoli eli ETL haluisi uuden työaikamallin käyttöön: tehtäisiin 10-12 tuntisia päiviä ja sitten vajaampia. Pitkien päivien ylitöistä ei maksettaisi palkkaa ja kaikki viikonpäivät olisivat samanarvoisia. Kyllä tilipussi kuihtuisi melko sääittäväksi. Peruspalkka pysyisi samana. Todella iso osa palkastani kertyy pitkistä päivistä ja muista lisistä.
Tietenkään SEL (suomen elintarviketyöntekijöiden liitto) ei tietenkään ole tähän suostuvainen ja siinä rintamassa mekin taistelemme. Toivottavasti taistelu tuottaa tulosta.

3 kommenttia:

  1. Olit näköjään löytäny miun blogin jotakin kautta :) Ja näköjään oot itsekkin alkanu blogia pitelemään.

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllähän minä oon sinun blogia lukenu jo varmaan vuoden päivät. Salapiilohommia :D Ja niin oli ensin vähän tämä minun omakin blogi salapiilohommia. En kyllä vieläkään aio tulla kaapista ulos esim. FB:ssä.

    VastaaPoista
  3. :D Okei. En kyllä itsekkään oo niiii-in kamalasti tuota uutta blogia kellekkä mainostellu. Muutamille harvoille ja valituille on tullut osoite kerrottua, mutta pääseehän noiden edellisten blogien kautta niihin että.. Mutta eipä lukijat mitään haittaa :)

    VastaaPoista