perjantai 8. heinäkuuta 2011

Justiinan matkassa.

Justiina on kehittynyt valtavasti parissa viikossa. Vallan valloittava tyttö kaikessa iloisuudessaan. Nyt tiedän mitä tarkoittaa tunne kun sydämessä läikähtää omaa lastaan katsoessaan. Onhan tyttö ollut alusta asti ihana ja rakas, mutta tuntuu että mitä enemmän "järkevälle ihmiselle" hän vaikuttaa, sitä enemmän häneen rakastun.

Nyt Justiina istuu sitterissä ähisemässä ja tutkailemassa lelukaaren nalleja. Kädet käyvät mahdotonta tahtia, että saisi nalleihin vähän eloa ja jos vain käden mukaan sattuu nalle jäämään niin suuhunhan se on vietävä. Muutenkin lelut ovat alkaneet kiinnostaa uudella tavalla; enää ei siis ole luvassa pelkkää möllötystä vaan niitä ihmetellään, niille jutellaan, ne pitää koittaa syödä ja niitä huidotaan.

Justiina on alkanut olemaan hereillä hirveän pitkiä pätkiä ja silti pysyy pitkään hyväntuulisena. Oikeastaan tyttö ei kiukuttele muuta kuin väsyneenä. Kunnon yöunet vaikuttanevat tähän asiaan ratkaisevasti. Nyt parin viikon aikana syömättä nukutut yöt ovat lisääntyneet huimasti ja yöunien pituus on kasvanut myös. Viime yönä Justiina nukkua hurotti 13 tuntia yhtä kyytiä, toissayönä 11 tuntia. Olemme alusta asti saaneet nukkua hyvät yöunet miehen kanssa, mutta nyt yöt ovat yhtä unelmaa.

Nauru on Justiinalla herkässä. Mahtaa tulla melkoinen rätkättäjä, kun vain saa ääneen kokonaan mukaan nauruun; ollaan jotain melko naurumaista jo kuultu, muttei kunnon naurua kuitenkaan. Valloittavaa on nähdä lapsen riemu, kun aamulla nähdään ekan kerran tai kun mies tulee töistä kotiin ja tyttöä tervehtimään.

Pää pysyy jo pitkiä aikoja pystyssä lattialla mahallaan ollessa ja selkäasennosta mennään kyljelleen aika rivakasti; pian ehkä mahalleenkin, kun tyttö on alkanut pönkeämään itseään sen verran mutkalle kyljellä ollessaan.

Tyttö sai nimenkin lauantaina, mutta sen jätän pimentoon niin pitkään, kun blogini ei ole salasanan takana. Kovin sukulaiset nimeä kehuivat ja kaikkien mielestä tyttö on ihan nimensä näköinen. Ristiäiset onnistuivat mainiosti vaikkakin paikallinen seurakuntakoti oli todella kuuma. Emäntä hoiti kattamisen, tarjoilun, siivoamiset, siis kaiken. Ihanaa, kun ei tarvinnut itse kuin hommata kakut ja muut syötävät ja tulla paikalle.

Maanantaina kävimme 2kk neuvolassa ja kaikki oli vallan hyvin. Justiina sai rotavirusrokoteaineen suuhunsa ja hyvää näytti olevan. Neuvolatäti kehui, miten hyvänä on saatu taipeet pidettyä helteistä huolimatta ja pyllyn punoitukset poissa. Talkkia käytämme joskus ja sinkkivoidetta olen sipaissut kankkuihin kahdesti eli taitaa olla luonnostaan hyväihoinen tyttö. Jänteväksi tyttöä kehuttiin taas ja muutenkin hyvin kehittyneeksi. Pituutta oli 57,5cm, painoa 5590g ja päänympärys oli 41,5cm. Kasvu on siis hiukkasen hiljentynyt alkuajoista, mutta se on kaiketi ihan normaalia.

Lähden pikkuiitan kanssa pitämään lattiatreeniä, kun nyt tuntuisi taas virtaa riittävän ja hyväntuulisuutta myös.

1 kommentti:

  1. Pitkästä aikaa lukemassa kuulumisianne. On tuo oma neitokainen pitänyt niin kiireisenä, ettei ole koneellekaan kunnolla ehtinyt. Ihana lukea teidän arjesta! Perästä tullaan, tänään oli meidän Nyytin 3vko neuvola. :)

    PS. Laitoin sulle tänään todella tökerön s-postin, kun kirjoitin sitä Nyytti sylissä. Eli olethan armollinen viestin kirjoitusasullle. ;) Halusin vain ilmoittautua että olen edelleen lukijasi ja haluaisin sitten aikanaan salasanan. :)

    VastaaPoista