maanantai 31. lokakuuta 2011

Oravanpyörä.

Onko kenenkään muun koti ikinä yhtä likainen ja sotkuinen kuin meidän? Pitävätkö kaikki omaa kotiaan sotkuisempana kuin mitä muiden kodit ovat? Pitääkö kodin olla siisti joka kohdasta koko ajan? Saako ylimääräistä tavaraa lojua missään tai pyykkikoreissa olla tavaraa?

Kysyn tätä siksi, että koen tällä hetkellä olevani todella saamaton nahjus ja kodinhengettärenä kelvoton lurjus. Onneksi meillä ei käy ketään ikinä.

3 kommenttia:

  1. Jos joku meille tulisi kylään niin huhhuh. Vkl:na pitäis juhlia pojan 1v juhlia mut jos saadaan kämppä puhtaaksi ennen niitä niin ihme. Tuo rääpälekin saa kaiken levitettyä parissa tunnissa takas siihen mistä aloitettiin.

    VastaaPoista
  2. Meillä lapset ovat iältään 4-15v ja LUULISI, että edes osa tavaroista ja likapyykeistä sattuisi paikoilleen, mutta ei. Tavarat lojuvat tasan niin kauan lattioilla, tasoilla, penkeilla tms, kun minä ne siivoan tai saan raivarin ja huudan naama punaisena.
    Pyykkiä meillä ei pese muut kuin minä ja kun viikossa tätänykyä on tasan 1 vapaapäivä, niin eihän 7 hengen pyykkivuorta siinä ajassa nujerreta. Korit siis pursuilevat jatkuvasti likapyykistä ja kodinhoitohuoneen taso viikatuista vaatteista. Kuivurissakin on aina koneellinen viikattavaa.
    Roskikset pursuilevat, jääkaapissa on aina poisheitettävää, hiekkaa, koirankarvoja, pölyä löytyy läjittäin, sängyt ovat petaamatta, ikkunoista ei nää läpi, vaatehuoneen lattialla on tasainen kerros kampetta, eteisessä iso röykkiö kenkiä, keittiön pöytä täynnä postia, likaisia astioita, koulutarvikkeita ym. Lasten huoneisiin en uskalla edes mennä...
    Jotenkin vaan osaan ummistaa silmäni tuolta kaikelta ja olla stressaamatta, on yksinkertaisesti pakko. Töiden ohella ei useinkaan ennätä tai jaksa muuta tehdä. Pääasia, että lapsilla on ruokaa, puhtaita vaatteita ja ovat suurinpiirtein puhtaita itsekkin.
    Olisihan se mukavaa, kun olisi aina siistiä ja tavarat paikoillaan, mutta tässä eläintarhassa se on mahdotonta.
    Eletään tätä hetkeä näillä eväillä, turhia paineita ottamatta, nauttien siitä mitä on. Onnellinen koti on kaiken perusta. Oli se sitten siisti tai ei =)

    VastaaPoista
  3. Ihana kuulla, että tämä huusholli ei ole ainoa, jossa vallitsee kaaos. En ymmärrä miten saan itseni orientoitua stressittämyyteen siinä vaiheessa, kun Justiina kasvaa niin isoksi, että osaa sotkea oikeasti. Nythän hänen sotkunsa ovat varsin pieniä; sotkut koostuvat siis minun ja mieheni pahasta tavasta jättää tavarat levälleen. Juuri kun on saanut järjesteltyä ja siivottua sillä aikaa kun mies hoitaa lasta, niin aletaankin viettää rentoa koti-iltaa ja taas tavarat kulkeutuvat vääriin paikkoihin. Niin pyllystä! Ja ehkä vielä enemmän sieltä on se, että aina kun pyykkikorissa alkaa pohja häämöttää, niin tulee mieleen lonia makuuhuoneen lattialta & pukuhuoneen penkiltä vaatteet läpi ja kas!, taas on pyykkikorti täynnä.

    Toisaalta olen jo himppasen oppinut siihen stressittömyyteen ja totuttautunut sotkuisempaan kotiin. En vain enää jaksa pitää joka tavaraa ojennuksessa. Ja niinhän se on; parempi vähän paskaa nurkissa kuin puhdas helvetti.

    VastaaPoista