maanantai 19. syyskuuta 2011

Voihan nenä ja siellä oleva räkä!

Perheen hameväki on nyt vuorattu sisältäpäin, räällä nimittäin. Justiina aloitti viikko sitten lievällä lämmöllä ilman enempiä räkäisyyksiä, muutaman päivän oli väsyneempi kuin normaalisti ja kipeän näköinen. Laittelin supon silloin, toisen tällöin ja torstaina tyttö olikin jo terveen kirjoissa. Itse aloin oireilemaan perjantai-iltana palellen, kurkkukipuillen, niiskuttaen ja köhien. Lauantai kului kutakuinkin samoissa merkeissä, joskin koetin finrexinin voimalla välttää pelkkää sohvalla lahnailua, johon sunnuntaina sitten sorruinkin ihan urakalla. Kuumetta ei oikeastaan ole ollut ollenkaan, parilla mittauksella pientä lämpöä vaikka olo onkin ollut melkolailla kipeä ja voimaton. Tällä hetkellä olen nuhainen, nieluni on täynnä jotain räkää, pää tuntuu mössölle ja vähän viluttelee, myös sellainen kuivahko mutta limainen yskä on riesana. Justiina alkoi röhkiä varmaan lauantaina. Pienellä on nielussa räkää, joka aiheuttaa rohinaa ja nenässä räkää, joka aiheuttaa tukkoisuutta. Muuta vikaa ei tällä hetkellä tuntuisi olevan ja toivotaan ettei tulekkaan. En ole vielä ryntäämässä lääkäriin, kun Justiina kuitenkin vaikuttaa muuten terveelle ja pirteälle, jos tilanne pahenee niin sitten kai se on lähdettävä viemään tyttö näytille. Itsehhän en lääkäriin mene muuta kuin pää kainalossa ja kotioloissa luotan höyryhengityksen ja nenäkanun voimaan.

En varmaan olekkaan tullut kirjoittaneeksi viime neuvolasta (viime viikon ehkä-keskiviikkona) puolikastakaan sanaa - ei sillä, että siinä mitään kerrottavaa olisikaan, kun kaikki oli niin normaalisti kuin voi vain olla. Kysehhän oli 4kk neuvolalääkäristä, jonka ensin autuaasti unohdin, mutta onneksi neuvolatäti soitteli parin päivän päästä perään ja muistutteli (en tiedä miten onnistuin unohtamaan koko neuvolan niin totaalisesti). Neuvolatädin mukaan meillä ilmeisesti on asiat hyvin eikä mikään paina mieltä jos näin sujuvasti unohtaa moisen käynnin - helpommin kuulema muistaisi jos olisi jotain ongelmia tai kysymyksiä. Käynnillä ei oikeastaan siis tapahtunut mitään erikoista. Neuvolatäti otti mitat, jotka olivat 6985g/64,9cm/44cm (iso immeinen!), passitti meidät lääkärin luo, joka totesi kaiken olevan normaalisti ja hyvin. Lonkat, silmät, keuhkot, sydän, rakenne, korvat ja nielu tuli ainakin tutkittua ja varmaan monta muutakin asiaa, joita en tiedä/muista ja mistään ei ollut poikkipuolista sanottavaa. Ensi neuvolassa - jonka toivottavasti muistan- saadaan taas piikkejä kaksin kappalein ja rotavirusaine suuhun.

Nyt me nuhanenät lähdemme käymään kaupungissa. Muuten emme menisi, mutta nyt on vain pakko. Mies menee tilamme lohkomiskokoukseen maanmittaustoimistolle ja minä haen Lindexiltä Libero-kerhon lahjan, jonka hakuaika oli typerästi laitettu vain tämän kuun loppuun saakka. Meiltä on kuitenkin 70km matkaa kaupunkiin, niin en viitsi erikseen sen takia ajella. Toivotaan, ettei kummankaan nuhanenän olo pahene reissun vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti