tiistai 4. toukokuuta 2010

Ei kai vaan lakkoon...?

Alkaa pikkuhiljaa olemaan olo kuin kuumilla hiilillä olisi. Tänään saadaan tietää joskus klo 19 jälkeen, että pitääkö tässä nyt ruveta lakkoilemaan vai ei. Jos lakko pääsee alkamaan, niin se on luultavasti pitkä kuin nälkävuosi. Ja nälkävuoden se vielä aiheuttaakin kauppojen hyllyjen lisäksi myös duunarin tilipussille; liiton lakkoavustus on huikeat 16€/päivä. Olenkin jo isältäni kysellyt lisätienestiä, jos lakkoon mennään. Jos lakko ei ala, niin kaikki elintarvikealan työläiset ja työnantajat ovat taatusti iloisia. Kunhan nyt vain saisivat kaikkia miellyttävän työehtosopimuksen nuijittua kasaan.

Tämä vetää duunarin melkolailla selkä seinää vasten. Vähän tekisi mieli mennä töihin, kun lakkopäiviltä saisi kuitenkin ainakin normaalin suuruista palkkaa ja ei tekisi mieli jättää työnantajaakaan pulaan, mutta kyllä se on vaan yhteisen asian puolesta taisteltava. Eihän jo valmiiksi sorrettu työntekijäpuoliole ainakaan vahvempi jos rivit alkavat rakoilemaan.

Ensi yönä menen kello 03.00 lakkovahdiksi työpaikan pihaan jos sopua ei synny. Siellä sitten rikkureille ja muille töihin tuleville auotaan päätä ja potkitaan henkisesi munille. Perin juurin mieltä ylentävää toiminta tuohon aikaan aamuyöstä. Lämmintä päälle ja eväät kainaloon, lakkovahdin liivit niskaan ja työlakia lukemaan. Houkuttelevaa.

Saakaa nyt helvetti se sopu aikaan, niin voidaan jo palata normaaliin päivä järjestykseen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti