torstai 17. maaliskuuta 2011

On siis kevät.

Talven niskaote alkaa heltiämään jo aika rankasti, kun kevätaurinko lämmittää päivisin jo useitten lämpöasteiden voimalla. Pientareille ja pihoille on ilmaantunut ensimmäisiä sulia länttejä ja maanteilläkin näkyy paikka paikoin ihan sulaa ja kuivaa asfalttia. Lumisateita oli menneenä viikonloppuna ja on luvattu tulevaksi, mutta eikös tähän aikaan vuodesta uusi lumi ole vanhan surma? Ainakin, kun tähän asti satanut on ollut sellaista nuoskaista märkää lunta joka vain sulattaa alla olevaa hankea. Tinttien määrä lintulaudalla on varmaan triplaantunut ja sitä myöten kisukin on uskaltautunut pidemmiksi ajoiksi pihalle; se on meillä takuuvarma hyvän kelin merkki.

IHANAA!

Olen huomannut omassa vireystasossani selkeän muutoksen, vaikka raskaus toki vie voimia. Olen kuitenkin yleisesti ottaen päivien pidennyttyä ja kelin lämmettyä paljon vapautuneempi ja pääni osalta kevyempi. Olen alkanut myös virittelemään taas pystyyn vaikka minkälaisia pikkuharrastusnäperryksiä, jotka sydäntalvella ja kovien pakkasten aikaan olivat ihan ylitsepääsemättömän hankalan ja työlään tuntuisia. Olen kevään kunniaksi innostunut kukkahommeleista ja kasvihuoneen visioinnista (ompa yllättävää) ja myös askarteluinto on taas nostanut päätään. Myös ulkoilmaan lähteminen houkuttaa huomattavasti enemmän kuin jokunen viikko sitten.

Odottelen innolla kevään lopullista tuloa, jonka myötä pääsen tekemään pihatöitä mikäli vain masukki antaa peräksi vielä siinä vaiheessa. Kasvihuoneelle lapioitiin jo tie hangen poikki, että saan heti mullat sisään, kun vain vielä hitusen lämpiää. Olen myös mielessäni päättänyt paikat parille siirrettävälle puskalle ja suunnitellut ihan uusille puskille paikkoja. Vaikka masukki ei antaisikaan minun itseni toimia, niin voinhan aina toimia työnjohtajana ja osoitella vain sormella, että mikä menee minnekkin. Ehkäpä tänä kesänä saadaan taas pihaa muokattua yksi pykälä kauemmas villiintyneestä ja hoitamattomasta luonnonpihasta. En kuitenkaan aseta suuria tavoitteita, pääasia on pitää lapsi hengissä ja oma jaksaminen kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti