keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulu tulla jollottaa..

Väistämättä tänäkin vuonna se joulu sieltä tulla puksuttaa. Kaksi yötä ja sitten onkin jo "pukkipäivä". Sen jälkeen vietetään ja syödään vielä joulun viime rippeet ja sitten taas odotellaan vuosi. Sama kaava toistuu vuosittain. Ensin odotetaan innolla ja sitten huokaistaan ja aletaankin jo touhottamaan uutta vuotta.

Vietämme joulun perinteiseen malliin vanhempieni luona. Menemme jo tänään auttelemaan jouluvalmisteluissa, että saataisiin vähän rauhoitettua aina niin hesteistä jouluaattoa. Siskoni perhe tulee myös, eli koko perhe ollaan koolla. Kuten joku ehkä viime joulun merkinnästä muistaakin, niin on mukavaa viettää joulu perheen kanssa, mutta yleensä kuitenkin muutaman päivän yhdessäolo pienessä talossa riittää mainiosti. Tulemme mieheni kanssa kotiin ehkä tapaninpäivänä ihan hyvissä ajoin ja vietämme kotona oman jatkojoulun. Emme ota edes tänne tulleita paketteja mukaamme jouluksi vanhempieni luo, tuntuu niin turhalle ajeluttaa niitä edestakaisin ja ompahan jotain täällä kotikuusenkin alla odottamassa.

Minä jatkan joululomaa tammikuun ensimmäiselle maanantaille saakka, mieheni joutuu töihin heti joulun jälkeen. Onneksi minulla on kotona omia pikkuprojekteja, kuten maalausta ja palapelejä. Tulevan lastenhuoneen laipio suorastaan huutaa maalia ja pönttö onkin jo odottamassa välipäivien koittamista. Vietän ihan omaa lomaa rentoilun, pikkupuuhailun ja muun hassutuksen parissa. Aion nähdä kavereitakin; ne kun aina meinaa jäädä vähän vähemmälle näkemiselle tämän jouluhössötyksen aikaan.

Uuden vuoden suunnitelmat ovat täysin aukinaiset. Haluaisin viettää vuoden vaihteen kotona, koska olemme koko joulukuun ajelleet vain ympäriinsä ostamassa, hakemassa ja viemässä paketteja. Parin kaverin kanssa oli puhetta, että meille voisi tulla vuoden vaihteeksi saunomaan ja viettämään aikaa kavereiden kesken. On myös mahdollista, että olla kyhjötämme mieheni kanssa kaksin kotona valamassa tinoja ja tekemässä lupauksia (jotka ovat kyllä edelleen mielestäni melko turhia..). Sekään vaihtoehto ei ole yhtään huonompi, kahdenkeskinen laatuaika on viime aikoina ollut kortilla ja enää ei ole monta kuukautta aikaa olla vain kahden.

Toivotan kaikille mitä ihaninta joulunaikaa, lämpöä ja lähimmäisen rakkautta pyhillenne!
Palataan asiaan taas joulun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti